DE REIS

De reis

Wil je de Transsiberië Express ook gaan doen, dan is deze site iets voor jou. Wat komt er allemaal kijken bij de langste treinreis ter wereld? Wat moet je regelen, wat kun je verwachten?

Ik geef je tips zodat je goed voorbereid kunt vertrekken. Of lees de persoonlijke ervaringen in mijn boek!

De reis heb ik geheel zelf georganiseerd. Dus alle tickets, visums en (gast)verblijven zelf geregeld. Dit is makkelijker dan je denkt. Uiteraard komt daar wel wat bij kijken. Ik vond het ’t mooiste om wat tussenstops te maken tijdens deze reis. Het woordje Siberië betekend voor mij IJSKOUD, dus ik heb besloten de reis in hartje winter te maken. Met een enorm pak sneeuw.

Je reist in 7 verschillende tijdzones en de taal is vrijwel altijd een uitdagende barrière. Tijdens de treinreis houd je je ook alleen aan de tijd die in Moskou geldt. Wij reisden met 3 tijden, de Nederlandse-, Moskouse- en lokale tijd.

Handig om te weten dat de treinreis uit 3 trajecten bestaat:

De Transsiberië Express

De Transsiberië Express is de bekendste reis van deze 3 trajecten. Deze trein start in Moskou en eindigt in Vladivostok. Dit traject is ook het langst, namelijk 9.289 km. Je doet er ongeveer 155 tot 167 uur over. Of 7 dagen, mits je dus blijft zitten en niet besluit uit te stappen.

De Transmongolië Express

De Transmongolië Express is een wat minder bekende route. Deze trein start ook in Moskou, maar gaat vervolgens richting Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongoli137. Je reist via de Oeral langs het Baikalmeer. Dit traject is wat minder lang dan de Transsiberië Express, 7.661 km. Je doet er ongeveer 140 tot 145 uur over. Of 6 dagen, mits je blijft zitten.

De Trans Mantsjoerije Express

De Trans Mantsjoerije Express is de minst bekende route. Deze trein start ook in Moskou, maar gaat via de Noordoostelijke provincie via Mantsjoerije richting Beijing als eindpunt. Dit traject is 8.989 km. Hier doe je ongeveer 145 uur over of 6 dagen.