UIT MIJN BOEK

Wat heb ik gedaan?

Rusland, China en Mongolië: De Trans Mantsjoerije Express

In 2010 reis ik in totaal drie maanden door Rusland, China en Mongolië. Omdat ik al vele reizen gemaakt heb en hier altijd een reisverslag over maak, heb ik tijdens mijn reis ook een site opengesteld. Deze had in “no-time” 50.000 bezoekers. Daarom heb ik besloten mijn mooie reiservaring om te willen zetten in een prachtig reisverhaal. Backpacken over het spoor van de Transsiberië Express wordt uiteindelijk in 2014 uitgebracht. Na vier jaar corrigeren, speuren en vol houden vind ik eindelijk een manier om mijn droom uit te laten komen.

Het boek is verkrijgbaar via Bol.com.

Samenvatting reis

Bijna een maand lang reis ik met mijn moeder door Rusland. We reizen de meeste tijd met de Transsiberië Express. We verblijven bij gastgezinnen, pakken een hondenslee-rit bij het koude Baikalmeer en komen nogal in de problemen bij de grens van China.

Als mijn moeder terugkeert naar Nederland, vliegt mijn vriendin Wendy in om vervolgens door China te trekken richting Tibet. Aangezien Tibet politiek gezien “op slot” gaat, trekken we in het zuiden van China over de bergen en overleven de enorme kou en een levensgevaarlijke tocht te paard naar Ice Mountain. We verblijven bij Tibetaanse families en reizen met een Tibetaanse gids de besneeuwde bergen door. Een waanzinnig mooie tocht.

Als Wendy terugkeert, vliegt mijn vriendin Judith in op Beijing om vervolgens ook weer per trein richting Mongolië te gaan. Wij verblijven daar bij echte nomaden die leven in een ger-tent en ervaren hoe men leeft in dit prachtige land met zijn waanzinnig uitgerekte landschappen en hun super blauwe lucht en heel verschillende temperaturen. Het jaar dat wij er zijn is een van de koudste periodes en zijn er meer dan een miljoen dieren gestorven.

Enkele passages uit mijn boek