HOE REGEL JE DEZE REIS

Hoe nu verder

Als eerste is het handig om te kijken welk traject jou het meest aantrekt en hier informatie over in te winnen. Wel is het zo dat je helaas niet zomaar ergens tijdens de reis kan/mag uitstappen.

Ik had de Lonely Planet van de Transsiberië Express dan ook altijd bij me. Ook het handboek in de Nederlandse versie. Aan de hand daarvan ben ik met mijn moeder dit traject nagelopen en hebben we samen gekeken welke plaatsen interessant zijn om uit te stappen. we hebben 4 stops gemaakt en er in totaal 16 dagen over gedaan om van Moskou naar Beijing te reizen met de trein.

Schema kosten pakketreis.

Visum regelen en datum vastleggen treintickets

Je regelt je visum bij de ambassade van Rusland in Den Haag. Let op!!! Wees op tijd. Het is mij overkomen dat ik al uren in de rij stond en ze opeens de loketten dicht deden. De aanvraag heeft ongeveer 8 tot 10 weken geduurd. Houd hier dus goed rekening mee. Het is een wat minder makkelijk land om doorheen te reizen en ze hebben wat strengere regels. Men wil exact weten waar je in- of uitstapt en hier kan je dan niet meer van afwijken. De trein heeft te maken met veel reserveringen. Doen ze dit niet dan loop je in een overvolle trein en heb je geen slaapcoupé ter beschikking.

Houd ook rekening met de taalbarrière. Het is bijna niet te doen om Russisch te ontcijferen. Op veel stations weet je niet waar je bent of wat zich achter de gevels van winkels bevindt.

Tips

  • Kijk welke periode je wilt gaan reizen.
  • Leg je begin- en einddatum vast (winter/zomertijd).
  • Kies je traject en eventuele tussenstops.
  • Kijk in welke plaatsen je wilt stoppen en hoe lang je er wilt blijven.
  • Regel een gastverblijf via internet of boek een hotel/guesthouse.
  • Regel je visum bij de ambassade. Kans op vragen waar je wanneer verblijft.
  • Tickets voor de trein kun je boeken bij: www.eurocult-lito.nl alles perfect te regelen via hun website.